Трудовий архів

Обухівського району

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2014 рік


Звіт 

про роботу трудового  архіву

за 2014 рік

 

1. Основні організаційні заходи

Трудовий архів приймає на зберігання документи  ліквідованих установ, підприємств та організацій  району.

У 2014 році прийнято  документи з виборів народних депутатів України в кількості 51 од. зб. справ з кадрових питань (особового складу), 31 од.  тимчасового зберігання та 43 од.зб. з кадрових питань (особового складу) від 6-ти ліквідованих підприємств району.

Усього нараховується 69 фондів, 4440 од.зб. справ з кадрових питань(особового складу).

                                                                                                                                   

  2. Забезпечення збереженості та державний облік документів

 У центрі уваги трудового архіву залишалися питання забезпечення збереженості документів  фондів архіву, створення належних умов їх зберігання.

На виконання наказу директора Державного архіву Київської області від 22.08.2012 № 60 «Про посилення протипожежного захисту в архівних відділах райдержадміністрацій, міських рад, трудових архівах» розроблено План заходів щодо забезпечення пожежної безпеки в трудовому архіві Обухівської районної ради  на 2014 рік та Порядок дій працівників архіву  на випадок пожежі.

Трудовий архів орендує приміщення в  Обухівській районній друкарні, ступінь заповнення стелажного обладнання – 100 %.

В 2014 році закуплено стелажне обладнання. Перевезено документи 69 фондів з архівного відділу райадміністрації. В трудовому архіві в 2014 році проведено наступні заходи щодо поліпшення умов зберігання документів, оптимального розміщення в архівосховищі, контролю за наявністю та фізичним станом документів:

Проведено ремонт 40 аркушів  в документах.

Підшито 40 справ.

Закартоновано 1660 справ.

Перевірено наявність та фізичний стан 1249 од.зб. (2 фондів).

Знепилено 4000 коробки, що становить 140 п.м.

Виготовлено та замінено 40 ярликів на коробках з документами.

Закартоновано справ  1660 справ 3 архівних фондів. Складено 2 аркуші та 2 акти перевіряння наявності та стану справ фондів.

Перевірено перед прийманням на постійне зберігання 55 справ.

Внесено 60  записів  в Список фондів.

Внесено 60 записів в книгу обліку надходжень документів з особового складу.

Сформовано 6 справ фондів.

Оформлено 6 справ фондів:  пронумеровано120 аркушів, складено 6 аркушів внутрішнього опису.

Щомісяця проводився в сховищі санітарний день.

Загублені документи не значаться.

 В трудовому архівіі станом на 01.01.2015 зберігається  4440 од. зб. з кадрових питань ( особового складу) 69 архівного фонду, 31 од. зб. тимчасового зберігання.

 Надано 1 консультацію працівникам діловодних служб та відповідальним за роботу архівних підрозділів щодо складання номенклатур справ, науково-технічного опрацювання документів, складання описів, історичних довідок, актів про вилучення для знищення документів, положень про архівні підрозділи та з інших питань діловодства та архівної справи.

 

5. Використання  інформації документів

 В 2014 році читальний зал архівного відділу відвідали 12 користувачів, які здійснили 12 відвідувань. Тематикою досліджень користувачів у читальному залі була перевірка достовірності виданих довідок соціально-правового характеру

 В користування користувачам видавалася 100 справ 10 архівних фондів.

 Для покращення роботи із зверненнями громадян, регулярно направляються  інформаційні листи Пенсійному фонду про склад документів з особового складу, які зберігаються в архіві. На офіційному веб сайті поданий  список ліквідованих установ міста, також є пошта зворотного зв’язку за допомогою якої громадяни можуть отримати консультацію з  соціально-правових довідок.

Основною формою використання інформації документів в архіві  залишалося виконання  запитів соціально-правового характеру.

Протягом року надійшло 94 запити. Виконано 94 запити. На особистому прийомі розглянуто 94 звернення громадян.

Всього виконано запитів соціально-правового характеру – 94, у тому числі 94 - із позитивним результатом.. Більшість соціально-правових запитів виконано  про підтвердження прийняття, звільнення, переведення з посади на посаду громадян. Трудовим архівом в 2014 році виконано 40 запитів щодо підтвердження трудового стажу (у тому числі 1 – щодо участі в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Трудовим архівом для поліпшення роботи із зверненнями громадян здійснюються наступні заходи: всі запити та заяви виконуються у встановлені терміни, переважно в строк від 1 до 7 днів; більшість відповідей у вигляді архівних витягів, архівних копій, архівних довідок, супроводжувальних листів до ксерокопій документів та листи про відсутність документів або відсутність потрібної інформації в документах видаються безпосередньо заявникам, в інші області та країни відповіді надсилаються поштою, прийом заяв, запитів від громадян і юридичних осіб проводиться щодня, з понеділка по п’ятницю, особистий прийом громадян начальником архівного відділу та видача архівних копій, витягів та довідок проводиться щотижня в середу і четвер.

Трудовим архівом надаються платні послуги.

Основна тематика соціально-правових запитів: підтвердження трудового стажу , заробітної плати для нарахування пенсії.

У 2015 році передбачається збільшення  запитів  соціально – правових запитів у зв’язку з надходженням документів з особового складу ліквідованих підприємств